Ardei umpluți in stil grecesc

Ingrediente : 


- 8 ardei grași 
- 600 gr carne tocată 
- 1 cană de orez
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi 
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oregano uscat
- 1 lingură menta uscata
- 1 lămâie
- 1 ou
- 4 roșii 
- 5 linguri pasta de toamate 
- sare
- piper


Mod de preparare : 


1. Curățati ceapa si usturoiul  și tocati-le mărunt .. 
2. Spălați orezul si scurgeti apa ..
3. Incingeti uleiul într-o cratiță ..
4. Sotati ceapa si usturoiul ..
5. Adaugati carnea si rumeniti-o usor ..
6. Adaugati orezul si rumeniti- l pana devine sticlos ..
7. Adaugati menta si oregano, sare si piper dupa gust ..
8. Adaugati 2 linguri de pasta de tomate .. 
9. Luati amestecul de pe foc si dupa ce se raceste incorporate un ou in el .. 
10. Incungeti cuptorul la 180 de grade ..
11. Decupati partea de sus a ardeiului, indepartati cotorul si semintele din interior, dar pastrati capacul ..
12. Decojiti rosiile si tocati-le marunt ..
13. Ungeti un vas termorezistent inalt sau o cratita cu putin ulei ..
14. Puneti rosiile tocate pe fundul vasului .. 
15. Umpleti ardeii cu amestecul de carne tocata, puneti-le capacele si asezati-i, unul langa altul in vas ..
16. Taiati lamaia bucati, pe lungime, si introduceti bucatile printer ardei .. 
17. Amestecati restul de pasta de tomate cu apa si turnati-o printer ardei ..
18. Acoperiti vasul si introduceti-l in cuptorul preincalzit pentru 90 de minute . In ultimele 15 minute ridicati capacul pentru a perminte ardeilor sa se rumeneasca pe suprafata .. 

Comentarii