Friptură de vită marinată cu miere si sos de soia

Ingrediente :

- 500 grame carne de vită
- 40 ml sos de soia
- 40 ml ulei de malsine
- 20 ml miere
- 20 ml oțet balsamic
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper.

Mod de preparare :

Într-un bol amestecă sosul de soia cu uleiul de măsline, mierea, oțetul balsamic, usturoiul și puțin piper. Adaugă carnea de vită și lasă la marinat la frigider cel puțin 2 ore. Ideal este să o lași la marinat peste noapte.
Înainte cu 20 de minute de a găti carnea, scoate-o de la frigider. Încinge o tigaie cu puțin ulei de măsline . Adaugă apoi carnea si lasă pe foc 3-4 minute pe fiecare parte. Înainte de a felia carnea, las-o să se odihnească 5-10 minute.
Cum se servește friptura de vită marinată cu miere și sos de soia :
Friptura de vită marinată cu miere și sos de soia se servește cu diverse garnituri din legume ..

Comentarii