Salată Caprese pestriță

Ingrediente : 


- 600 grame rosii
- 250 grame mini- mozzarella
- 2 linguri samburi de pin
- 1 legatura busuioc
- 1 catel de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet vin alb
- sare
- piper


Mod de preparare : 


1. Se spală tomatele, se îndepărtează codița și se taie feliuțe sau bucăți, în funcție de mărime. Mozzarella se scurge.


2. Sâmburii de pin se rumenesc într-o tigaie și se lasă să se răcească.


3. Se rup frunzulițele de busuioc, se curăță usturoiul și se pasează cu uleiul de măsline și puțin oțet.


4. Tomatele se așază pe farfurii cu mozzarella, se condimentează cu sare și piper, se picură vinegreta și se presară sâmburii de pin deasupra.


5. Se decorează, după preferințe, cu busuioc și se servește cu pâine . 


Pofta buna ! 😀




Comentarii