Fajita de pui

Ingrediente : 



Pentru carnea de pui

- 450 g piept de pui, tăiat fâşii subţiri
- 2 linguri pătrunjel verde, tocat
- 2 linguriţe ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă oregano uscat
- ½ linguriţă sos picant, opţional
- ½ linguriţă pudră de chili
- ½ linguriţă sare grunjoasă
- ¼ linguriţă usturoi pudră
- ¼ linguriţă chimion măcinat
- zeama de la ½ lămâie

Pentru legumele călite

- 1 linguriţe ulei de măsline extravirgin
- 1 ardei gras roşu, tăiat fâşii
- 1 ardei gras galben, tăiat fâşii
- ½ ceapă albă, tocată
- 1 linguriţă pudră de chili
- ½ linguriţă sare grunjoasă

Mod de preparare :

Într-un bol mare, combini toate ingredientele pentru fajita de pui, mai puţin zeama de lămâie şi ingredientele pentru legume. Amesteci carnea de pui în sosul marinat, până se acoperă bine. Pui un capac peste vas şi dai la firgider 15-30 de minute.
Preîncălzeşti o cratiţă de fontă la foc mare, cu 2 linguri de ulei. Când s-a încins cratiţa, adaugi ardeii graşi, ceapa, pudra de chilli şi ½ linguriţă sare. Sotezi legumele aproximativ 4 minute, până s-au înmuiat uşor şi s-au colorat. Scoţi ardeii şi ceapa pe o farfurie şi o dai deoparte.
Pui încă 2 linguri de ulei în tigaia încinsă. Adaugi amestecul de fajita de pui şi sotezi până când carnea este pătrunsă şi nu mai este roz în centru. Pui din nou ardeii graşi şi ceapa în cratiţă, împreună cu zeama de lămâie proaspăt stoarsă. Căleşti toate ingredientele 1 minut, apoi le serveşti imediat.

Comentarii