Paste cu homar

Ingrediente : 


2 homari (prefierti)-aprox. 700 g 
- 3 litri apa
- 250 g spaghete 
- ulei de masline
- 4-5 catei de usturoi
- 2 borcane de 400 g rosii cuburi 
- 1 rosie uscata din conserva
- 200 ml vin alb sec
- frunze patrunjel, proaspete
- frunze busuioc, proaspete
- sare
- piper


Mod de preparare : 



Se pune apa la fiert cu sare. Se pun homarii sa fiarba 10 minute. Apa nu se arunca.
Intr-o tigaie inalta, se caleste putin usturoiul taiat feliute. Se adauga rosiile cuburi si rosia uscata, taiata bucatele. Se pune vinul si se fierbe la foc domol.
De la homar se folosesc coada si clestii (doar aici exista carne) care se desprind usor de pe trunchi. Cu o foarfeca de bucatarie am crapat coada si am scos delicioasa carne,de pe spatele careia printr-o crestatura am scos intestinele sub un jet de apa rece. Clestii doar i-am crapat pentru a putea extrage mai usor carnea. Se pun in sosul de rosii, amestecand din cand in cand.

Spaghetele se pun la fiert in apa in care au fiert homarii, numarul de minute indicat pe cutie.
Dupa ce a fiert sosul se pun frunzele tocate, se opreste focul si se adauga spaghetele strecurate, amestecandu-le incet cu sosul. 
Se servesc calde.

Comentarii