Tort de mere și cremă de zahăr ars!

Ingreiente : 


- 10 linguri de zahăr 

Ingrediente pentru cremă : 

- 8 ouă
- 1l lapte
- 200g zahăr 
- 20g zahăr vanilat 
- 1 linguriță scorțișoară 
- 6 mere
- 50ml apa
- 20g unt


Ingrediente pentru pandispan : 


- 4 ouă
- 40g zahar
- 25g făină
- 15g cacao


Mod de preparare  : 


1. Topiți zahărul pentru sirop și-l puneți într-un vas termorezistent cu diametrul (22 cm), tapetați cu sirop și marginile învârtind vasul. Lăsați să se răcească și să se întărească zahărul caramelizat ..
2. Curățați merele de coajă și semințe, și le tăiați cuburi mari. Puneți merele la călit într-o tigaie împreună cu untul, adăugați apa și scorțișoara. Lăsați pe foc mic să se gătească până când merele se înmoaie dar rămân întregi. Amestecați cu grijă să nu zdrobiți merele. Puneți deoparte ..
3. Preparați crema: mixați ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până când compoziția își triplează volumul (în jur de 10 minute). Apoi adăugați laptele și mixați puțin ..
4. Așezați merele gătite în vas peste zahărul întărit după care turnați întreaga cantitate de cremă. Dați vasul la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C , timp de 30-40 de minute ..
5. Cu 10 minute înainte să expire timpul pregătiți pandișpanul. Bateți albușurile spumă împreună cu zahărul până obțineți o spumă tare și lucioasă. Încorporați gălbenușurile, iar la final făina și pudra de cacao cernute împreună. Amestecați încet să nu se lase spuma ..
6. Turnați compoziția de pandișpan în vas peste cremă și nivelați. O să aveți impresia că pandișpanul se va scufunda în cremă dar nu vă panicați, va rămâne deasupra. Coaceți din nou pentru 35-40 de minute ..
7. Tortul se lasă să se răcească complet la temperatura camerei, apoi îl dați la rece pentru 3-4 ore ..

Comentarii