Ingrediente :
- 175g faina
- 75g amidon
- 165g unt
- 50g zahar tos
- 1 ou
- 50g zahar pudra
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1 varf de cutit de sare
- 1/2 pahar gem de caise
- 150g martipan
- 100g ciocolata
- fulgi de migdale sau fistic decojit pentru decor
Mode de preparare :
1. Cerni intr-un castron faina, amidonul si praful de copt, iar in mijloc faci o adancitura in care pui untul, in prealabil frecat spuma cu zaharul, zaharul vanilat si oul .
2. Omogenizezi si framanti putin aluatul care va fi potrivit de tare . Il ambalezi in folie de plastic si il pastrezi la rece pentru 1/2 ora .
3. Pe masa de lucru presarata faina, intinzi aluatul in foaie de 3-4 mm si decupezi inimioare, cu o forma pentru fursecuri ..
4. In tava tapetata cu hartie de copt, coci inimoarele la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru 8-10 minute .. Le scoti pe rand pe un platou si, cat sunt calde, le ungi cu un strat fin de gem de caise .
5. Presari zahar pudra pe o hartie de copt, pui martipanul si acoperi cu alta hartie de copt . Intinzi martipanul intre cele doua foi, in strat de 3-4 mm . Indepartezi hartia de deasupra si tai inimioare, cu aceasi forma pentru fursecuri ..
6. Asezi o inimoara de martipan intre doua inimoare de aluat si presezi usor . Le glazurezi cu ciocolata topita la bain-marie si le decorezi cu fulgi de migdale ..
- 175g faina
- 75g amidon
- 165g unt
- 50g zahar tos
- 1 ou
- 50g zahar pudra
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1 varf de cutit de sare
- 1/2 pahar gem de caise
- 150g martipan
- 100g ciocolata
- fulgi de migdale sau fistic decojit pentru decor
Mode de preparare :
1. Cerni intr-un castron faina, amidonul si praful de copt, iar in mijloc faci o adancitura in care pui untul, in prealabil frecat spuma cu zaharul, zaharul vanilat si oul .
2. Omogenizezi si framanti putin aluatul care va fi potrivit de tare . Il ambalezi in folie de plastic si il pastrezi la rece pentru 1/2 ora .
3. Pe masa de lucru presarata faina, intinzi aluatul in foaie de 3-4 mm si decupezi inimioare, cu o forma pentru fursecuri ..
4. In tava tapetata cu hartie de copt, coci inimoarele la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru 8-10 minute .. Le scoti pe rand pe un platou si, cat sunt calde, le ungi cu un strat fin de gem de caise .
5. Presari zahar pudra pe o hartie de copt, pui martipanul si acoperi cu alta hartie de copt . Intinzi martipanul intre cele doua foi, in strat de 3-4 mm . Indepartezi hartia de deasupra si tai inimioare, cu aceasi forma pentru fursecuri ..
6. Asezi o inimoara de martipan intre doua inimoare de aluat si presezi usor . Le glazurezi cu ciocolata topita la bain-marie si le decorezi cu fulgi de migdale ..
Comentarii
Trimiteți un comentariu