Ravioli umplute cu ciuperci

Ingrediente :


Pentru aluatul de ravioli:

2 oua
2 linguri apa
- 2 lingurite ulei
- 170 g faina
- un varf de sare

Pentru compozitie:

250 g ciuperci champion
- 250 g ciuperci shitaki
- 1/2 pahar vin alb
- 1/2 pahar frisca lichida
- 2 catel usturoi
- 1 ceapa

Pentru Sos:

- 4 feluri de cas (dar una dintre ele sa fie parmezan)
- 1 conserva de ciuperci
- 150 ml smantana
- 50 ml frisca
- 1 catel usturoi pisat

Mod de preparare  : 


1. Aluatul 

Ouale se bat cu mixerul impreuna cu apa si uleiul.Se adauga treptat faina si sarea. Rezulta o compozitie tare.Trebuie lasata circa 15-45 min.



2. Compozitia 

Se taia bucatele mici ceapa si usturoiul. Eu am folosit un tocator electric. Ciupercile la fel se taie marunt, de preferat sa fie date prin masina de tocat. Se pune la calit ceapa cu usutroiul cu un pic de ulei, se adauga ciupercile. Se lasa la fiert pana se evapora apa din ciuperci. Se adauga parmezanul, se adauga vinul, iar la final se dauaga frisca.



3. Sosul 

Se pun ciupercile la prajit intr-o tigaie, se adauga smantana. Am pus cam 30 de gr din fiecare cas(branza sau cascaval) pana se topeste toata, usturoiul,iar in final se adauga frisca.




4. Preparare :

Se imparte aluatul in 2 parti egale, care se intind bine ca si la taieteii de casa. Pe prima foaie cu o lingurita se aseaza compozitia la dimensiuni egale una fata de cealalta. Se aseaza a doua foaie peste. Cu un cutit simplu sau cu forme ( biscuiti spritati) se taie in forma de patrat fara a se atinge compozitia. Se ia fiecare in parte si cu degetutele se lipesc cele doua foi fara a se apasa compozitia. Se pun ravioli in apa clocotita la fiert timp de 8-10 min
Se aseaza in farfuri, sosul peste si un pic de patrunjel proaspat ..

Comentarii