Risotto cu fructe

Ingrediente :

- 1 lingura unt sau margarina
- 1/2 cana ceapa
- 1 1/2 cana orez
- 3 cani supa de pui sau de legume 
- 1/2 cana vin alb sau suc de mere
- 1 mar rosu, taiat cubulete
- 1 pepene galben fara coaja si seminte, taiat cubulete
- 1/2 cana struguri
- sare

Mod de preparare :


Se topeste untul si se adauga ceapa tocata marunt . Se fierbe acoperit, la foc mediu, amestecand ocazional pana se inmoaie ceapa (4-5 minute) . Se adauga orezul si se continua fierberea, amestecand incontinuu inca 2 minute ..
Separat se amesteca supa de pui sau de legume cu vinul . Se reduce temperatura si se adauga treptat 1 si 1/2 cana supa peste orez . Se acopera si se lasa la fiert 10 minute .. 
Se adauga merele si pepenele galben . Dupa un timp, se toarna amestecul de supa si vin, cate o jumatate de cana odata .. Se amesteca ocazional pana cand scade lichidul, iar orezul este moale (cate 4-5 minute) pentru fiecare jumatate de cana de supa .. 12-15 minute in total ..
Se da focul mic, se adauga strugurii si se mai lasa 1-2 minute .. Se condimenteaza cu sare dupa gust ..  

Comentarii