Burger Frantuzesc

Ingrediente : 


  • - 3 buc piept de rata 
  • - 6 feliute raclette fondue 
  • - 3 buc ceapa rosie 
  • -300g galbiori 
  • - 25g unt 
  • - 4 felii Camembert
  • - 1 lingura ulei de masline
  • -½ lingurita cimbru uscat
  • - 40 ml vin alb demisec
  • - 8 frunze salata creata 
  • - 4-5 linguri sirop fructe de padure 
  • - 50 m Vin rosu 
  • - 1 Rosie 
  • - Chifla de hamburger 
  • - 2 galbenusuri de ou
  • - sare si piper 


Mod de preparare : 



  • Eliminati grasimea de la 2 piepti de rata – pastrati grasimea de la un singur piept;

  • Taiati-le cuburi;

  • Bagati-le in masina de tocat carne (Ankarsrum) si tocati-le;

  • Amestecati-le cu sare si piper;

  • Taiati feliile de Raclette in bucati egale si inchideti-le in interiorul burgerilor;

  • Pregatiti burgerii pe gratar (se servesc mediu) cca 2-3 min pe fiecare parte si lasati-i la odihnit 5-10 min;

  • Ungeti chiflele cu galbenusul de ou si lasati-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 3-4 minute pana se rumenesc;

  • Puneti ulei de masline si unt in tigaie;

  • Tocati usturoiul marunt;

  • Trageti galbiorii in tigaie cu sare, piper, cimbru si usturoi si stingeti cu vinul alb;

  • Taiati ceapa rosie julien;

  • Caliti-o in putin unt si puneti apa deasupra – lasati-o sa fiarba, iar in momentul in care a scazut apa, turnati siropul peste si dati focul mai mic, lasand-o sa se caramelizeze usor;

  • Asezati carnea pe chifla;

  • Peste aceasta puneti ceapa caramelizata si felia de branza Camembert;

  • Adaugati galbiorii peste, rondelele de rosie si salata creata;

  • Serviti cu cartofi prajiti;


Comentarii