Ingrediente :
Mod de preparare :
- - 3 buc piept de rata
- - 6 feliute raclette fondue
- - 3 buc ceapa rosie
- -300g galbiori
- - 25g unt
- - 4 felii Camembert
- - 1 lingura ulei de masline
- -½ lingurita cimbru uscat
- - 40 ml vin alb demisec
- - 8 frunze salata creata
- - 4-5 linguri sirop fructe de padure
- - 50 m Vin rosu
- - 1 Rosie
- - Chifla de hamburger
- - 2 galbenusuri de ou
- - sare si piper
Mod de preparare :
- Eliminati grasimea de la 2 piepti de rata – pastrati grasimea de la un singur piept;
- Taiati-le cuburi;
- Bagati-le in masina de tocat carne (Ankarsrum) si tocati-le;
- Amestecati-le cu sare si piper;
- Taiati feliile de Raclette in bucati egale si inchideti-le in interiorul burgerilor;
- Pregatiti burgerii pe gratar (se servesc mediu) cca 2-3 min pe fiecare parte si lasati-i la odihnit 5-10 min;
- Ungeti chiflele cu galbenusul de ou si lasati-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 3-4 minute pana se rumenesc;
- Puneti ulei de masline si unt in tigaie;
- Tocati usturoiul marunt;
- Trageti galbiorii in tigaie cu sare, piper, cimbru si usturoi si stingeti cu vinul alb;
- Taiati ceapa rosie julien;
- Caliti-o in putin unt si puneti apa deasupra – lasati-o sa fiarba, iar in momentul in care a scazut apa, turnati siropul peste si dati focul mai mic, lasand-o sa se caramelizeze usor;
- Asezati carnea pe chifla;
- Peste aceasta puneti ceapa caramelizata si felia de branza Camembert;
- Adaugati galbiorii peste, rondelele de rosie si salata creata;
- Serviti cu cartofi prajiti;
Comentarii
Trimiteți un comentariu