Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru

Ingrediente :



  • - 12-14 ardei copti
  • - o ceapa
  • - 3 catei de usturoi
  • - o rosie mare
  • - 300 ml suc/pasta de rosii 
  • - 100 ml apa 
  • - sare
  • - piper
  • - zahar
  • - cimbru
  • - o foaie de dafin


Mod de preparare :



Pune uleiul la incins intr-o tigaie.


Pune ceapa taiata juliene si las-o pana prinde culoare.


Adauga usturoiul taiat feliute si caleste un minut.


Pune si rosia , pe care in prealabil ai spalat-o, tocata cubulete. Mai lasa 2-3 minute.


Ia vasul de pe foc, adauga ardeii curatati de cotoare si seminte.


In pasta de rosii pune sare dupa gust, piper, putin zahar.


Toarna peste ardeii copti. Daca e grosuta mai pune 100 ml apa. Daca e ca in imagine nu mai adauga.


Pune si o foaie de dafin. Presara cimbru.


Introdu tigaia in cuptorul preincalzit si lasa la foc mediu pana ce sosul scade si se ingroasa.

Comentarii