Ingrediente:
- 1 piept de pui dezosat
- 4 felii de prosciutto
- 40 g branza Parmesan, taiata cubulete
- cateva fire de marar proaspat
- sare
- piper
- 1/2 lingurita de nucsoara
- 1 lingurita de boia dulce
- 2 linguri de ulei de masline
- 100 ml vin alb
Mod de preparare :
Se taie pieptii de pui in jumatate, pe orizontala. Se aplatizeaza feliile, batandu-le cu grija, cu un ciocan de snitele. Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara. Se pune deasupra feliilor cate o felie de prosciutto, iar peste aceasta un sfert din cantitatea de Parmesan si o ramurica de marar. Se ruleaza puiul si se securizeaza rulourile cu scobitori.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca. Se rumenesc rulourile uniform, pe toate partile, la foc mediu.
Se adauga vinul, boiaua si smantana si se amesteca. Se acopera tigaia si se gatesc rulourile circa 12 minute, la foc mic-mediu, intorcandu-le de cateva ori, pana ce carnea este facuta, iar sosul este gros. Se servesc fierbinte, stropite cu sos, presarate cu restul de Parmesan ras si ornate cu marar proaspat.
- 1 piept de pui dezosat
- 4 felii de prosciutto
- 40 g branza Parmesan, taiata cubulete
- cateva fire de marar proaspat
- sare
- piper
- 1/2 lingurita de nucsoara
- 1 lingurita de boia dulce
- 2 linguri de ulei de masline
- 100 ml vin alb
- 100 ml smantana 32% grasimea
- 50 g branza Parmesan
- marar proaspat, pentru ornatMod de preparare :
Se taie pieptii de pui in jumatate, pe orizontala. Se aplatizeaza feliile, batandu-le cu grija, cu un ciocan de snitele. Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara. Se pune deasupra feliilor cate o felie de prosciutto, iar peste aceasta un sfert din cantitatea de Parmesan si o ramurica de marar. Se ruleaza puiul si se securizeaza rulourile cu scobitori.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca. Se rumenesc rulourile uniform, pe toate partile, la foc mediu.
Se adauga vinul, boiaua si smantana si se amesteca. Se acopera tigaia si se gatesc rulourile circa 12 minute, la foc mic-mediu, intorcandu-le de cateva ori, pana ce carnea este facuta, iar sosul este gros. Se servesc fierbinte, stropite cu sos, presarate cu restul de Parmesan ras si ornate cu marar proaspat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu