- 200 g șuncă
- 50 g unt
- 50 g parmezan ras
- 0.25 l lapte
- 1 ţelină
- 1 lingură făină
- 1 lingură griș
- 2 ouă
- 1 buchețel broccoli
- sare
- piper
Mod de preparare :
Broccoli se spală și se desface în buchețele cât mai mici.
Țelina se curăță, se spală și se taie cubulețe. Se pune la fiert în apă cu sare, împreună cu broccoli. Când sunt fierte se pun într-un blender până când se obţine un piure dens.
Se amestecă făina cu laptele și cu untul topit. Se adaugă peste piureul de legume. Se încorporează treptat șunca tăiată cubulețe, parmezanul ras, grișul și gălbenușurile.
Albușurile se bat spumă și se încorporează și ele, amestecându-se prin răsturnare. Pentru a se obține un sufleu cât mai spumos, nu trebuie să se amestece cu mixerul.
Se toarnă compoziția în boluri termorezistente, unse cu unt și tapetate cu pesmet.
Se dau la cuptor, la foc mic, pentru 20 minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu