Dulceata de pere cu migdale si scortisoara

Ingrediente:



- 2.7 kg de pere - cantarite curatate de cotoare si taiate cuburi
- 700g de zahar
- 200g de migdale prajite, ideal fara coaja
- zeama de la un lime
- 1 bat de scortisoara - dupa gust

dulceata de pere cu migdale si scortisoara
- daca migdalele sunt in coaja, pune-le intr-un castron cu apa la inmuiat
- intr-o oala mare, preferabil de fonta, pune perele taiata cubulete la foc mediu

- adauga zeama de la un lime si zaharul
- adauga si batul de scortisoara ras fin si scade dulceata timp de o ora
-  in timp ce dulceata e pe foc, curata migdalele de coaja - cea mai naspa chestie, jur! cauta fara coaja, altfel vei injura cu foc vreo jumatate de ora :)

- dupa ce le-ai curatat, prajeste-le un pic in tigaie iar apoi incorporeaza-le in dulceata. 





Comentarii