Tarta de post cu gem de afine

Ingrediente : 


  • 300 g faina
  • 100 g amidon de porumb
  • 100 g faina de migdale
  • 15 g cacao
  • 6 g praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 180 ml ulei floarea soarelui/arahide
  • 200 g zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 300 g gem de afine
Mod de preparare :



  • Punem in robot faina, faina de migdale, amidonul, zaharul, praful de copt, sarea, cacaua si scortisoara. Actionam robotul, la viteza medie, apoi incepem sa adaugam treptat uleiul de floarea soarelui/arahide.
  • In momentul in care aluatul devine omogen, stingem robotul. Punem aluatul pe masa de lucru usor pudrata cu faina si ii dam o forma rotunda. Il invelim in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 1 ora.
  • Dupa repaus, eliminam folia de plastic si asezam aluatul intre doua bucati de hartie de copt. Il intindem cu facaletul intr-o foaie rotunda de cca 1 cm grosime.
  • Eliminam hartia de copt superioara si cu grija rasturnam foaia de aluat in forma de tarta tapetata cu ulei si faina. Desprindem cu grija hartia de copt si decupam marginile in exces ale aluatului de tarta.
  • Intindem din nou aluatul ramas intre doua foi de hartie de copt, la o grosime de cca 1 cm, apoi il decupam cu o forma de biscuiti stea.
  • Pozitionam cu grija stelele decupate deasupra gemului, iar de jur imprejurul tartei de post punem mici bilute de aluat.
  • Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 minute, iar dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca complet in forma.
  • Dupa ce s-a racit (eu am lasat-o la racit 3-4 ore la temperatura camerei), o extragem cu grija din forma si, daca dorim, pudram marginile cu cacao sau zahar pudra vanilat.
Pofta buna ! 😍


Comentarii