Pui Sichuan

Ingrediente : 


- 1 piept de pui (cca 600 gr)
- 1 lingura amidon (sau faina)
- 1/2 ceapa
- 3 catei usturoi
- 6 ardei iuti uscati (sau 3-4 ardei iuti proaspeti)
- 2 lingurite piper Sichuan
- 5 linguri ulei
- sare
Sos : 
- 3 linguri sos de stridii (oyster sauce)
- 3 linguri sos de soia
- 1 varf lingurita ghimbir pudra
- 1 lingura suc de portocale
- 2 lingurite rase amidon

  Mod de preparare : 
  1. Se taie pieptul de pui fasiute subtiri. Se pune amidonul intr-o punga in care se adauga apoi fasiutele. Se scutura bine.
  2. Se incinge uleiul intr-o cratiță  si se adauga fasiutele de pui scuturate de excesul de amidon. Se prajesc la foc rapid pana sunt facute.
  3. Pentru sos: intr-o cana amestecati sosul de stridii, de soia, ghimbirul si sucul de portocale cu 1/2 cana apa. Separat dizolvati amidonul in 2 linguri de apa rece.
  4. Se scoate puiul din cratiță și se scot si cateva linguri de ulei in caz ca ramane prea mult. Sa ramana doar putin pe fundul cratitei ..
  5. Se adauga in cratiță  ceapa si usturoiul taiat felii, ardeii iuti uscati rupti in 2-3 bucati (daca doriti sa fie extra picanta mancarea lasati samburii, daca nu scuturati o parte din ei) si piperul Sichuan. Caliti rapid, cca 1 minut.
  6. Adaugati sosul preparat in cana si aduceti la fierbere. Adaugati amidonul dizolvat si amestecati pana se ingroasa. Stingeti focul si adaugati fasiutele de pui inapoi in wok . Amestecati bine. Gustati de sare si adaugati daca mai e nevoie .. 
Pofta bună  ! 😍


Comentarii