Ingrediente :
- 1 piept de pui (cca 600 gr)
- 1 lingura amidon (sau faina)
- 1/2 ceapa
- 3 catei usturoi
- 6 ardei iuti uscati (sau 3-4 ardei iuti proaspeti)
- 2 lingurite piper Sichuan
- 5 linguri ulei
- sare
- 1 lingura amidon (sau faina)
- 1/2 ceapa
- 3 catei usturoi
- 6 ardei iuti uscati (sau 3-4 ardei iuti proaspeti)
- 2 lingurite piper Sichuan
- 5 linguri ulei
- sare
Sos :
- 3 linguri sos de stridii (oyster sauce)
- 3 linguri sos de soia
- 1 varf lingurita ghimbir pudra
- 1 lingura suc de portocale
- 2 lingurite rase amidon
- 3 linguri sos de soia
- 1 varf lingurita ghimbir pudra
- 1 lingura suc de portocale
- 2 lingurite rase amidon
Mod de preparare :
- Se taie pieptul de pui fasiute subtiri. Se pune amidonul intr-o punga in care se adauga apoi fasiutele. Se scutura bine.
- Se incinge uleiul intr-o cratiță si se adauga fasiutele de pui scuturate de excesul de amidon. Se prajesc la foc rapid pana sunt facute.
- Pentru sos: intr-o cana amestecati sosul de stridii, de soia, ghimbirul si sucul de portocale cu 1/2 cana apa. Separat dizolvati amidonul in 2 linguri de apa rece.
- Se scoate puiul din cratiță și se scot si cateva linguri de ulei in caz ca ramane prea mult. Sa ramana doar putin pe fundul cratitei ..
- Se adauga in cratiță ceapa si usturoiul taiat felii, ardeii iuti uscati rupti in 2-3 bucati (daca doriti sa fie extra picanta mancarea lasati samburii, daca nu scuturati o parte din ei) si piperul Sichuan. Caliti rapid, cca 1 minut.
- Adaugati sosul preparat in cana si aduceti la fierbere. Adaugati amidonul dizolvat si amestecati pana se ingroasa. Stingeti focul si adaugati fasiutele de pui inapoi in wok . Amestecati bine. Gustati de sare si adaugati daca mai e nevoie ..
Comentarii
Trimiteți un comentariu