Tarta cu crema si fructe de padure

Ingrdiente :


  •  1 praf sare
Pentru cremă:
  •  450 ml lapte
  •  3 gălbenuşuri
  •  80 g zahăr
  •  50 g făină
  •  1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru decor:
  •  fructe după gust
Pentru copt:
  •  boabe de fasole
  •  100 ml apă
Pentru aluat (500 g):
  •  300 g făină
  •  150 g unt

Mod de preparare :

1. Pentru aluat, faina cu sarea si untul moale se amestecă cu degetele si, dupa ce tot untul s-a incorporat si amestecul a devenit ca un nisip, se leagă cu apa . Se amesteca si ze frământă,  dupa care se întinde aluatul pe masa ușor infainata .

2.   Se întinde o foaie subţire care se aşază într-o tavă. Se umple cu fasole boabe şi se dă la cuptor pentru 20 de minute. Se scot apoi boabele de fasole şi aluatul se lasă să se răcească.
3.   Pentru cremă, laptele se fierbe cu vanilia, iar gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul. Apoi, se adaugă făina. Se toarnă laptele clocotit peste amestecul de gălbenuş, se amestecă energic şi se pune vasul pe foc pentru 2-3 minute, până ce se îngroaşă. Se toarnă apoi crema într-un castron şi se lasă să se răcească.
4. Peste aluatul răcit se toarnă crema şi se repartizează uniform, se pun fructele spălate rapid şi scurse şi se lasă la rece 2 ore.


POFTA BUNA ! 💗

Comentarii