Drob de pui

Ingrediente : 


  • 1 kg ficat de pui
  • 1 kg pipote și inimi de pui 
  • 5 ouă de găină fierte
  • 3 ouă de găină crude
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 cepe mari tocate
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • 2 căței de usturoi curățați
  • 2 linguri ulei
  • Sare
  • Piper
Mod de preparare : 

1. Curăță ingredientele:

Organele de pui au nevoie să fie curățate înainte să le prepari.
  • Clătește 1 kg de pipote și inimi de pui bine, sub un jet de apă călduță, apoi lasă-le la scurs pentru câteva minute;
  • clătește 1 kg de ficat de pui sub un jet de apă călduță. Ai grijă să nu rupi bucățile de ficat. Lasă-le la scurs.

2. Pregătește accesoriile:

  • toacă 2 legături de ceapă verde și 2 cepe mari ;
  • taie mărunt o legătură de pătrunjel proaspăt;
  • curăță și taie în rondele 2 căței de usturoi;
  • fierbe timp de circa 6 minute 5 ouă de găină cu sare și decojește-le.

3. Fierbe organele:

  • fierbe ficățeii de pui într-o cratiță medie, fără să le adaugi sare sau condimente. Alternativ, ficățeii se pot prăji la foc mic, timp de circa 10 minute, până când devin ușor rumeniți;
  • fierbe pipotele și inimile într-o altă cratiță în care poți adăuga sare, până când devin fragede;
  • îndepărtează spuma care se formează deasupra organelor în timpul fierberii;
  • lasă măruntaiele fierte la scurs pentru circa 10 minute;
  • mărunțește organele cu mașina de tocat sau un robot de bucătărie.

4. Pregătește preparatele de tavă

  • călește o jumătate din cantitatea de ceapă într-o tigaie cu 2 linguri de ulei, până când se înmoaie, fără să se rumenească;
  • amestecă ficățeii, pipotele și inimile, usturoiul, ceapa călită și cea crudă, uleiul rămas în tigaia cepelor călite și legătura de pătrunjel, într/un bol mare;
  • adaugă sare și piper;
  • completează cu 3 ouă de găină crude, care vor lega drobul de pui și amestecă.

5. Prepară totul la cuptor

  • preîncălzește cuptorul la o treaptă medie, timp de câteva minute;
  • pregătește o tavă pentru chec de dimensiuni medii și tapeteaz-o cu hârtie de copt;
  • toarnă un strat din compoziție gros de un deget;
  • apasă compoziția cu lingura ca să elimini aerul;
  • pune ouăle fierte întregi de-a lungul compoziție și apasă puțin;
  • acoperă ouăle cu restul drobului de pui și nivelează;
  • pune drobul la cuptor și lasă-l pentru circa 45 de minute sau până când se rumenește;
  • scoate drobul din cuptor, lasă-l să se răcească complet în formă, apoi îl poți servi feliat sau păstra la frigider. 
Poftă bună ! 😊


Comentarii