Ingrediente :
- 1 kg ficat de pui
- 1 kg pipote și inimi de pui
- 5 ouă de găină fierte
- 3 ouă de găină crude
- 2 legături de ceapă verde
- 2 cepe mari tocate
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
- 2 căței de usturoi curățați
- 2 linguri ulei
- Sare
- Piper
Mod de preparare :
1. Curăță ingredientele:
Organele de pui au nevoie să fie curățate înainte să le prepari.
- Clătește 1 kg de pipote și inimi de pui bine, sub un jet de apă călduță, apoi lasă-le la scurs pentru câteva minute;
- clătește 1 kg de ficat de pui sub un jet de apă călduță. Ai grijă să nu rupi bucățile de ficat. Lasă-le la scurs.
2. Pregătește accesoriile:
- toacă 2 legături de ceapă verde și 2 cepe mari ;
- taie mărunt o legătură de pătrunjel proaspăt;
- curăță și taie în rondele 2 căței de usturoi;
- fierbe timp de circa 6 minute 5 ouă de găină cu sare și decojește-le.
3. Fierbe organele:
- fierbe ficățeii de pui într-o cratiță medie, fără să le adaugi sare sau condimente. Alternativ, ficățeii se pot prăji la foc mic, timp de circa 10 minute, până când devin ușor rumeniți;
- fierbe pipotele și inimile într-o altă cratiță în care poți adăuga sare, până când devin fragede;
- îndepărtează spuma care se formează deasupra organelor în timpul fierberii;
- lasă măruntaiele fierte la scurs pentru circa 10 minute;
- mărunțește organele cu mașina de tocat sau un robot de bucătărie.
4. Pregătește preparatele de tavă
- călește o jumătate din cantitatea de ceapă într-o tigaie cu 2 linguri de ulei, până când se înmoaie, fără să se rumenească;
- amestecă ficățeii, pipotele și inimile, usturoiul, ceapa călită și cea crudă, uleiul rămas în tigaia cepelor călite și legătura de pătrunjel, într/un bol mare;
- adaugă sare și piper;
- completează cu 3 ouă de găină crude, care vor lega drobul de pui și amestecă.
5. Prepară totul la cuptor
- preîncălzește cuptorul la o treaptă medie, timp de câteva minute;
- pregătește o tavă pentru chec de dimensiuni medii și tapeteaz-o cu hârtie de copt;
- toarnă un strat din compoziție gros de un deget;
- apasă compoziția cu lingura ca să elimini aerul;
- pune ouăle fierte întregi de-a lungul compoziție și apasă puțin;
- acoperă ouăle cu restul drobului de pui și nivelează;
- pune drobul la cuptor și lasă-l pentru circa 45 de minute sau până când se rumenește;
- scoate drobul din cuptor, lasă-l să se răcească complet în formă, apoi îl poți servi feliat sau păstra la frigider.
Comentarii
Trimiteți un comentariu