Ruladă de carne cu salată de ardei și mango


 Ingrediente :


Pentru marinata :


- 1 lingurita boabe de mustar

- 2  lingurite boia de ardei dulce

- 1 lingurita sare iodata

- 1 lingurita zahar

- 1 varf de cutit boia de ardei iute

- 1 lingurita chimen macinat

- 1 lingurita usturoi granulat

- 1 lingurita piper macinat 

- 1 lingurita piper cayenne


Pentru rulada : 


- 800 gr carne tocata amestec

- 100 gr ardei gras rosu sau verde

- 100 gr branza feta de oaie

- 400 gr felii de bacon

- 200 ml sos barbecue


Pentru salata :


- 1 mango

- 600 gr ardei gras rosu sau verde

- 1 lingura susan prajit

- 1 lingura sos de soia

- 1 lingura ulei de masline

- sare iodata

- piper proaspat macinat


Mod de preparare :


1. Se piseaza boabele de mustar si se amesteca bine cu restul ingredientelor pentru marinata . 


2. Carnea tocata se amesteca bine cu marinata intr-un castron si se lasa acoperita sa se odihneasca aproximativ 30 de minute la frigider. 


3. Pentru salata, se curata mangoul, pulpa se taie de pe sambure si se taie cubulete. Ardeiul se spala, se taie in sferturi si se scot semintele . 


4. Gratarul se pregateste pentru caldura directa, la 230 de grade . Susanul se prajeste intr-o casoleta din aluminiu, in gratarul inchis, 4-5 minute .


5. Sferturile de ardei se distribuie pe gratar si se prajesc cu capacul inchis, 4-6 minute pana se inmoaie pulpa . Sferutile de ardei se iau de pe gratar si se taie fasii ingustate. Fasiile de ardei se amesteca cu cubuletele de mango, sosul de soia, uleiul de masline si susanul, intr-un castron. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se intrepatrunda.


6. Gratarul se pregateste pentru caldura indirecta, la 150 grade . 


7. Intre timp se spala, se taie in sferturi ardeiul pentru rulada, i se scot ssemintele si se taie in fasii late de 1/2 cm.  Brânza se lasă să se scurgă și se taie în fâșii late de 1/2 cm.


8. 100 g bacon se așază ușor suprapuse pe o hârtie de copt, cu atenție să nu apară goluri. Se distribuie 200 g carne tocată uniform pe feliile de bacon, lăsând la capătul de sus o margine cu o lățime de aprox. 2 cm.


9. Carnea tocată se presează ușor și se pun fâșiile de ardei deasupra. Lângă acestea se pune 1 fâșie de brânză feta pe carnea tocată. Rulourile de carne tocată se rulează strâns cu ajutorul hârtiei de copt.


10. Cu restul ingredientelor se acționează tot așa, astfel încât să rezulte 4 rulouri.


11. Rulourile se coc pe grătarul închis aprox. 30 de minute, la căldură indirectă. După această perioadă, se ung rulourile cu jumătate din sosul barbecue și se mai prăjesc încă 10 minute cu capacul închis.


12. Ruladele de bacon se iau de pe grătar, se lasă să se odihnească 5 minute, se taie ca sushi în bucăți și se servesc cu restul de sos barbecue, precum și salata de mango.


Pofta buna ! 😊




Comentarii