Briose cu fulgi de ovaz si mere



 Ingrediente :
- 250 g făină
- 150 g zahăr
- 4 linguri miere
- 125 g unt
- 125 ml lapte
- 100 g fulgi de ovăz
- 250 g brânză dulce
- 1 lămâie bio
- 1 păstaie de vanilie
- 2 mere
- 1 lingurita bic. de sodiu
- 1 ou
- sare
- 2 lingurițe praf de copt
Mod de preparare :


1. Încălzește cuptorul la 190 grade temperatură superioară/inferioară (170 grade aer recirculat).

2. Rade coaja și stoarce lămâia. Curăță merele, taie-le cubulețe și marinează-le cu 2 linguri de suc de lămâie.

3. Topește untul și amestecă-l cu zahărul, oul, 150 grame de brânză dulce și lapte până la omogenizare

4. Amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu și formează un aluat împreună cu un vârf de cuțit de sare, fulgii de ovăz, 2 lingurițe coajă rasă de lămâie, precum și cubulețele de mere. Aluatul se distribuie în 12 forme de brioșă și acestea se coc 20 de minute până se rumenesc.

5. Păstaia de vanilie se taie pe lungime, se scoate miezul și se amestecă cu restul de brânză dulce, restul de coajă de lămâie și mierea.

6. Brioșele răcite se servesc cu crema de brânză și se decorează, după gust, cu felii de măr și nuci.


Pofta buna ! 😊




Comentarii