Tort raw vegan de ciocolata si cirese



 Ingrediente : 


Pentru blat :

- 125 g migdale hidratate

- 60 g curmale hidratate

- 20 g cacao cruda 


Pentru crema : 

- 100 g avocado

- 100 g ulei de cocos

- 45 g cacao cruda

- 75 ml sirop agave

- 50 ml zeama de portocale

- 100 g visine 

- 40 g unt


Decor : 

- smochine proaspete

- coacaze rosii

- menta

- phisalis

- visine congelate


Mod de preparare : 


1. Pregătire anterioară: Migdalele şi curmalele se spală în jet de apă puternic şi se lasă la hidratat, în vase diferite, minim 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, migdalele se clătesc foarte bine. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte. Apa în care au stat la hidratat curmalele se poate folosi.


2. Pentru prepararea blatului se mixează migdalele, curmalele şi cacao până când devin o pastă mai vâscoasă.


3. Pasta obţinută se aşază în inelul culinar, se nivelează uniform cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri, apoi se lasă în aşteptare în congelator până la prepararea cremei.


4. Pentru pregătirea cremei se mixează în blender avocado, cacao, siropul de agave şi sucul de portocale.


5. Peste compoziţia obţinută se adaugă treptat uleiul de cocos, apoi cel de cacao şi se mixează timp de 3 minute. Atât uleiul de cocos, cât şi cel de cacao trebuie să fie în stare lichidă.


6. Se adaugă crema de ciocolată peste blatul care a stat între timp la congelator şi apoi se introduc şi vişinele în cremă.


7. Se adaugă crema de ciocolată peste blatul care a stat între timp la congelator şi apoi se introduc şi vişinele în cremă.


8. Se scoate tortul din congelator şi se decorează cu smochine proaspete, coacăze roşii proaspete, physalis, vişine îngheţate şi mentă.


9. Se lasă la congelator minim 4 ore ca să îngheţe. Pentru a putea fi servit se scoate din inelul culinar şi se lasă la temperatura camerei înainte de a fi consumat.


10. Modalitate de păstrare: se poate păstra la congelator timp de 1 lună sau 4-5 zile în frigider. 


Pofta buna  ! 😘






Comentarii